Bomen zijn een bron van leven. Ze voorzien ons van zuurstof, schaduw en soms zelfs voedsel en zijn daarnaast een thuis voor talloze dieren en organismen. Het bestaan ervan is dus van groot belang, voor onszelf en voor de natuur. Om ervoor te zorgen dat bomen een zo lang mogelijke levensduur hebben is het belangrijk om uw bomen goed te verzorgen en goed te onderhouden. Zo blijven bomen gezond en kunt u er jaren plezier van hebben.

Veiligheid

Niets is heerlijker dan op een warme zomerdag wegduiken in de schaduw van een grote boom. Heerlijk koel in de schaduw genieten van het mooie weer en genieten van de mooie omgeving. Echter, het is niet altijd even veilig om onder een boom te gaan zitten. Als deze boom niet goed onderhouden wordt, dan is de kans groot dat de boom enkele topzware takken bevat. En topzware takken zijn gevaarlijk. Bij harde wind is de kans groot dat ze afbreken en in hun val mensen of bezittingen raken. In een dergelijke situatie is de eigenaar van de boom verantwoordelijk voor de aangerichte schade. Om dit soort vervelende situaties te voorkomen is het belangrijk om een boom goed te onderhouden en regelmatig te laten snoeien. Tijdens een snoeibeurt worden de zware takken verwijderd en wordt ervoor gezorgd dat de boom zijn natuurlijke vorm behoudt. Heeft u zelf weinig tot geen ervaring met het snoeien en onderhouden van bomen? Dan is het voor uw eigen veiligheid en voor de veiligheid van de directe omgeving verstandig om het boomonderhoud uit te laten voeren door een professional.

Boomonderhoud voor jonge bomen

Ook jonge bomen behoeven onderhoud. Het grootste gevaar van een jonge boom is dat ze scheefgroeien door de wind. Dit kan als gevolg hebben dat de boom tijdens een storm omwaait. Om dit te voorkomen moet een jonge boom soms verankerd worden. Een verankering zorgt ervoor dat jouw boom blijft staan zoals hij geplant is en het zorgt ervoor dat u nog jaren kan genieten van uw boom.

Zorgeloos genieten

Goede boomverzorging is belangrijk en vrijwel niet uit te voeren zonder de benodigde expertise. Het is daarom verstandig om uw bomen te laten verzorgen en onderhouden door een professional. Een professional kent de tekenen van elke boomziekte, ziet welke takken potentieel gevaar opleveren, zorgt ervoor dat de boom een normale vorm en plaats behoudt en kan een boom, mocht het nodig zijn, om een veilige wijze kappen. Uw boomverzorging laten uitvoeren door een professioneel bedrijf zorgt ervoor dat u nog jarenlang zorgeloos kan genieten van uw prachtige bomen.

Het belang van een goede boomverzorging
Getagd op: