Bij het aanleggen van een tuin moet u rekening houden met erg veel dingen. U moet een ontwerp maken, u moet de maten erg nauwkeurig opmeten en nog veel meer dingen. Hieronder zullen wij alvast een aantal zaken benoemen. Zodat u aan de slag kunt gaan met het aanleggen van uw tuin.

Tuinontwerp maken

Tuinontwerp makenHet is handig om eerst met een ontwerp te beginnen, aan de hand van uw ontwerp kunt u dan aan de slag met het aanleggen van de tuin. Bij het maken van een ontwerp kunt u een professional inschakelen, maar dit kunt u ook zelf doen. Bij het ontwerpen kunt u zich houden aan een aantal basisstappen. Dit zijn onder andere het meten van alle maten en dit natuurlijk opnemen in het ontwerp. Ook moet u weten waarvoor alles dient, als u namelijk weet waar u in de tuin wilt eten, dan weet u ook dat hier eventueel een terras kan komen te staan.

De bodem

U zult vast denken dat de bodem niet veel uit maakt, maar uw bodem moet in goede staat zijn als u wilt dat uw tuin lang meegaat. Daarom moet u eerst goed kijken naar de bodemgesteldheid. Uw bomen, planten etc. zullen veel langer in een goede grond. Bent u van plan om te bestraten? Dan is het zaak de juiste ondergrond te creëren zodat uw bestrating lang meegaat.

Diverse soorten tuinen

Iedereen heeft een andere mening en iedereen vindt iets anders mooi. Wat de één mooi vindt, vindt de ander misschien wel niks. Hieronder ziet u een aantal soorten tuinen.
– Japanse tuin
– Onderhoudsvriendelijke tuin
– Stadstuin
– Kleurrijke tuin
– Moderne tuin
– Groene tuin
– Moestuin

Soorten vaste planten

Zoals iedereen een andere soort tuin mooi vindt, vindt ook iedereen een ander soort plant mooi. Hieronder geven wij een paar voorbeelden van vaste planten.
– Bamboe
– Acaena
– Brunnera
– Acanthus
– Geranium

Moestuin aanleggen

Moestuin aanleggenWilt u ook genieten van uw eigen groenten? Hiervoor hoeft u niet meteen een grote tuin voor te hebben. Wij zullen u tips geven bij het aanleggen van een moestuin. U moet als eerst letten op de ligging, kies hiervoor een zonnige plek in uw tuin. Hierna gaat u de grond voorbereiden. De grond moet niet plakkerig zijn, het moet een beetje droog. Als de grond hieraan voldoet kunt u de bovenste 10 cm gaan schoffelen. De laatste stap, u kunt nu de moestuin indelen. Om makkelijk te zaaien is het van belang de bedden niet breder dan 1 meter te maken. Ook is het handig om het in meerdere bedden te verdelen, zo kunt u alle groenten telen en raken de soorten groenten niet door elkaar.

De-stratenmaker inschakelen

Wilt u het aanleggen van uw tuin uit handen geven? Schakel dan De-stratenmaker in, erkend hovenier en stratenmaker. Het hoveniersbedrijf heeft al ruim 20 jaar ervaring in bestraten en het aanleggen en onderhouden van tuinen.

Tuinaanleg
Getagd op: