TuinonderhoudNadat uw tuin is aangelegd moet het natuurlijk ook onderhouden worden. Het gras gaat namelijk groeien, er gaat onkruid groeien, struiken moeten gesnoeid worden etc. Wanneer het onkruid niet gewied wordt zal het er erg onverzorgd uitziet of als het gras niet gemaaid wordt. Het onderhoud vraagt dus wel wat. In dit artikel geven we u tips hoe u hiermee om kunt gaan. Door uw tuin op de juiste wijze te onderhouden kunt u er lang van genieten!

Grasonderhoud

Iedereen wilt natuurlijk het gras in de tuin zo groen mogelijk houden, dan ziet het er natuurlijk mooi en verzorgd uit. Wij zullen u een aantal tips geven waardoor uw gras er verzorgd uit blijft zien.
– Regelmatig maaien
– Sproeien
– Bemesten
– Verticuteren

Onkruid wieden

Het verwijderen van onkruid vindt niemand een leuke klus om te doen en al helemaal niet als u kleine tegels in uw tuin heeft liggen. Er bestaan twee soorten onkruid, beide soorten moeten op een andere manier verwijderd worden. Hieronder leest u over beide soorten onkruid.

Eenjarig onkruid:

Dit verspreidt zich via zaden en is daarom makkelijk te verwijderen. Dit onkruid kan gewoon met de hand verwijderd worden. Tip: gooi planten met rijp zaad niet op de composthoop, het onkruid verspreidt zich dan alsnog.

Vast onkruid:

Dit onkruid verspreidt zich via de wortels. Bij het verwijderen hiervan moeten ook alle wortels verwijderd worden. Gebroken wortels kunnen ook weer uitlopen. De wortels kunnen zich over de hele tuin verspreiden, daarom is het belangrijk op tijd het onkruid te verwijderen.

Bestrating schoonmaken

Bestrating schoonmakenDe tegels blijven mooi als ze ook schoongemaakt worden. Als u niet wilt dat de bestrating na een tijdje donker van kleur wordt, dan is het minste wat u kunt doen is regelmatig te vegen en schoon te maken met water etc. U moet bij het schoonmaken geen middelen gebruiken wat het materiaal aantast, gebruik bijvoorbeeld soda. Pas ook op met hogedrukreinigers, het maakt de tegels natuurlijk snel schoon, maar de bovenlaag van de tegels wordt wel aangetast. Tip: Probeer het eerst uit op een onopvallende plaats, dan kunt u zien of uw bestrating er tegen bestand is.

Snoeien van struiken

Er zijn vele soorten struiken, elk soort heeft zijn eigen eigenschappen. De één groeit sneller dan de ander en de ene soort moet dus eerder gesnoeid worden dan de ander. Voorjaarsbloeiende struiken moeten na de bloei gesnoeid worden. Zomer- en najaarsbloeiende struiken worden in het voorjaar gesnoeid. Dit zijn maar twee voorbeelden, er zijn natuurlijk nog veel meer soorten struiken.

Tuinonderhoud
Getagd op: