TuinideeënHet ontwerpen van een tuin is vaak een hele opgave, u namelijk het beste uit uw tuin halen. Met een aantal tips haalt u het beste uit uw tuin, ongeacht of het een grote of een kleine tuin is. Uw tuin is een plek van ontspanning voor in de zomer als in de winter. Het ontwerp is belangrijk zodat u niet snel bent uitgekeken en het uw tuin en deze weer aantal jaren vooruit kan. Daarom hebben wij een aantal tips voor u op een rijtje gezet zodat u gemakkelijk een ontwerp kunt maken samen met een hovenier.

Tijd voor ideeën

Woont u met meerdere bewoners in een woning, dan hebt u met meerdere wensen te maken. Het is daarom een goed idee om iedere bewoner afzonderlijk een lijst met wensen op te laten schrijven. Leg de lijsten naast elkaar en maak met z’n alleen een mooi ontwerp.

Hoekjes

Om een tuin te creëren waar u niet snel op uitgekeken bent, dan is het van belang om hoekjes te creëren. Een tuin die in één keer te overzien is, verveelt snel. Elke hoek is naar eigen smaak in te richten door middel van bestrating accessoires, bloemen, zitplekken, fontein of een vijvertje.

Zit plekken bepalen

Houd de zon in de gaten bij het bepalen van de zitplekken, kijk waar de zon op komt en waar hij ondergaat. Aan de hand van deze informatie bepaald u de plek om te zitten.

Planten

Om een tuin mooi en kleurrijk te maken, worden er vaak planten gepland. Er worden hierbij vaak fouten gemaakt. De mensen kijken vaak niet naar de benodigdheden van de plant zelf. Heeft hij veel zon of juist een vochtig plekje nodig. Staan de planten op de juiste plek dan hebt u er meer plezier aan en bloeien ze langer door. Kijk daarom niet alleen naar de kleur en hoogte van de plant.

Privacy

Houdt u van privacy en wilt u niet dat de buren zomaar uw tuin of woning in kunnen kijken? Dan moet u daar rekening mee houden in het ontwerp. Bekijk goed de inkijk van buren en scherm het af met een afscherming van groen. Zo hebt u uw privacy en een groene natuurlijke tuin.

Tuinideeën
Getagd op: