Om uw tuin in Hardenberg een perfecte uitstraling te geven is mooi straatwerk van groot belang. Het straatwerk bepaald voor een heel groot gedeelte de uitstraling van jouw tuin. Wilt u uw tuin een chique uitstraling geven, dan kunt u bijvoorbeeld kiezen voor keramische tegels of sierbestrating. Een eenvoudigere uitstraling kan worden bereikt door te kiezen voor gebakken bestrating of betonklinkers. Ongeacht welk straatwerk uw voorkeur heeft, een goede uitvoering van het straten van uw tuin maakt een heel groot verschil in de uiteindelijke uitstraling van het geheel.

Ondergrond

Om ervoor te zorgen dat u lang plezier blijft houden van uw straatwerk is het belangrijk dat er wordt gestraat op een goede ondergrond. Een goede ondergrond zorgt ervoor dat uw straatwerk niet verzakt. Verzakt straatwerk is niet alleen ontzettend jammer van de gedane moeite, het werkt ook nadelig voor het uiterlijk van de gehele omgeving. Een goede ondergrond voor keramische tegels en/of natuursteentegels is gestabiliseerd zand. Aan gestabiliseerd zand wordt een bijzonder soort cement toegevoegd, waardoor deze uithardt en er vrijwel geen verzakking optreedt. Zo blijft uw straatwerk mooi en kunt u er jarenlang van genieten.

Stralende voegen

Een andere manier om uw straatwerk lang mooi te houden is door het in te vegen met zilverzand. Zilverzand in de voegen brengt een aantal voordelen met zich mee. Gewoon zand kent deze voordelen niet. De korrelgrootte van het zilverzand is een stuk kleiner en heeft een hogere dichtheid ten opzichte van gewoon zand. Als eerste zorgt deze hogere dichtheid ervoor dat de stabiliteit van het straatwerk wordt verhoogd. Daarnaast zorgt het ervoor dat onkruid zeer moeilijk tussen de voegen groeit. Als laatste zorgt zilverzand ervoor dat het straatwerk een langere levensduur krijgt. De prijs van zilverzand mag dan iets hoger zijn dan de prijs van gewoon zand, maar het resultaat mag er zijn.

Uitvoering

Bij de aanleg van straatwerk komt behoorlijk wat kijken. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat de uitvoering van de ondergrond past bij het soort straatwerk. Als u zelf niet zoveel ervaring heeft op dit gebied, dan is het verstandig om uw straatwerk te laten aanleggen door een professionele stratenmaker. Als u uw straatwerk uit laat voeren door een professionele stratenmaker in Hardenberg, dan kunt u zorgeloos genieten van een tuin met een lange levensduur!

Het perfecte straatwerk in Hardenberg
Getagd op: