Het hele jaar een groene tuin, dat is iets wat iedereen graag wil. Het lijkt een onmogelijke opgave, maar niets is minder waar. Door gebruik te maken van de juiste beplanting en creëer je een tuin die ook in de winter prachtig groen is. Ook het gazon is een belangrijk onderdeel van de tuin, omdat ook het gazon in de winter groen blijft. Beplanting kan daarnaast een tuin maken of breken. Door te kiezen voor vaste beplanting die in de winter het blad blijft vasthouden, zorg je ervoor dat jouw tuin ook in de winter prachtig groen blijft. Wij hebben alle wintergroene beplantingssoorten op een rijtje gezet.

Groenblijvende planten

Planten geven een tuin invulling en vaak ook kleur. Ze staan prachtig in borders en kunnen bovendien ook in bloembakken worden geplaatst. Door te kiezen voor groenblijvende planten zijn de borders en bloembakken in jouw tuin ook in de winter mooi groen en verzorgd. Bekende groenblijvers zijn de maagdenpalm en de druifheide. Minder bekend, maar zeker niet minder leuk is de groenblijvende plant lavendel. Lavendel zorgt ervoor dat het in de zomer heerlijk ruikt in jouw tuin en dat jouw tuin in de winter stralend groen blijft.

Groenblijvende haagplanten

Ook haagplanten zijn onmisbaar in jouw tuin. Haagplanten kunnen ingezet worden om verschillende delen van jouw tuin van elkaar te scheiden, maar ze kunnen ook gebruikt worden als erfafscheiding. Hagen vormen vaak de achtergrond van de tuin. Daarom is het belangrijk dat ze passen bij de rest van de tuin. Is jouw doel een tuin die ook in de winter groen is? Dan is het aan te raden om te kiezen voor groenblijvende haagplanten. Waar jij de haagplanten in jouw tuin ook plant, door te kiezen voor groenblijvende haagplanten is jouw tuin ook in de winter omlijst met een prachtige groene lijst.

Bladhoudende heesters

Heesters en struiken geven jouw tuin vorm. Wil jij ook in de winter een groene tuin, dan is het aan te raden om te kiezen voor bladhoudende heesters. Bladhoudende heesters zijn verkrijgbaar in allerlei soorten, kleuren en maten. Welke heesters de beste keuze zijn voor jouw tuin is afhankelijk van de beschikbare ruimte en van de rest van de beplanting in jouw tuin. Door jouw tuin te beplanten met groenblijvende planten, groenblijvende haagplanten en bladhoudende heesters is jouw tuin ook in de winter een plaatje om naar te kijken.

Het hele jaar door een groene tuin
Getagd op: