Wanneer het weer mooi weer wordt, dan is het de hoogste tijd om in uw tuin aan de slag te gaan. Na de herfst en de winter kan uw tuin wel een opknapbeurt gebruiken. Oude bladeren en takjes kunnen in de container en alle groene aanslag kan verwijderd worden. Natuurlijk kunt u uw tuin ook drastisch veranderen om het helemaal zomer klaar te maken. Mocht uw tuin nodig aan een opknapbeurt toe zijn, leest u dan snel verder.

Voorbereiding

Het is belangrijk dat u van tevoren goed weet wat u wilt met de tuin, wilt u een fijne speelplek creëren voor uw kinderen? Of wilt u een rustige plek waar u heerlijk kunt zitten met vrienden op een warme zomeravond? Natuurlijk is het mogelijk om al uw wensen te combineren, maar dan moet u wel weten wat uw verwachtingen zijn van de tuin.

Bestrating verzakt?

In de loop der jaren verzakt uw bestrating. Het tempo waarin de bestrating verzakt is mede afhankelijk van de bodem van uw tuin. Het opnieuw leggen van klinkers is de beste manier om de bestrating op te knappen. Indien u ervaring heeft of hulp krijgt van een erkende specialist is het herstellen van uw klinkerwerken goed uit te voeren. Indien u er geen ervaring mee heeft is het wellicht verstandig om dit door een erkend bestratingsbedrijf uit te laten voeren. Op die manier bent u verzekerd van klinkerwerk dat weer jaren meegaat. Vertap klinkerwerken biedt in deze gevallen uitkomst.

Aandachtspunten

Een aantal aandachtspunten voor uw tuin zijn: let er op bij uw buren welke planten het goed doen in hun tuin, dit werkt dan ook goed in uw tuin. Dit ligt aan het type grond. Goede verlichting in uw achtertuin is erg belangrijk, besteed hier voldoende aandacht aan. Voor inspiratie kunt u een tuincentrum bij u in de buurt bezoeken. Als u een tuincentrum bezoekt is het verstandig om niet direct alle benodigdheden aan te schaffen, koop planten bijvoorbeeld per border. Zo kunt u per keer beoordelen wat u nodig heeft.

De voorbereiding

Zorg dat u niet direct uw hele tuin leeg haalt, werk per border en bekijk wat u daar moet doen. Meet uw gehele tuin vooraf op inclusief de eventuele borders, vijvers en beplanting. Bekijk ook welke grondsoort uw tuin heeft, dit is belangrijk voor de keuze van planten.

Van start

Wanneer u begint met het opknappen van de tuin, zorg dan dat het plan helder is. Ga van start met de beplanting en eindig met het bestraten van uw tuin. Daarna kunt u de eventuele schutting of afrastering plaatsen!

Tuin opknappen